SwexitLogo

Blir det kaos i de länder som lämnar EU?

2019-04-22 08:54

Blir det kaos i de länder som lämnar EU?


Att EU skulle träda in i ett Kaos om vi lämna EU är ett ofta använt argument för att inte lämna EU. 
Detta är ren skrämselpropaganda och har ingen verklighetsförankring alls. Innan EU hade vi EFTA, Stålunionen och många fler avtal med länder både inom och utanför EU. Detta fungerade alldeles utmärkt.


2 länder som såg sig dra nytta av varandra skrev på avtalet, svårare än så var det inte. Och faktiskt det viktigaste, man skrev inte på ett avtal där bara den ena parten skulle vinna på avtalet. Inga lik i lasten som vi idag har med  just EU där vissa länder får ta del av det goda men inte behöver uppfylla nästan några krav alls.


Ett land som går ur EU har alltså inga problem alls att skriva avtal med vilket land det vill såvida båda länderna vill detta. Fullständigt naturligt och dessutom kan tex. Storbrittannien och Sverige även skriva avtal med länder utanför EU vilket inte är tillåtet som EU-land.

Jag kan hålla med om att EU startade en gång som ett fredsprojekt efter WWII. Sedan blev det handelsunion. Och nu har vi en överstatlig koloss som är totalt handlingsförlamad när det gäller.


Vi såg det vid flyktingströmmen 2015, där man fortfarande inte kommit överens om de yttre gränserna utan diskuterar fortfarande om att skriva avtal med Algeriet Marocko mfl. länder.


Detta visar med all tydlighet att EU INTE klarar mer än att bestämma vinklar på gurkor och byte av fiskekvoter i Östersjön mot Apelsinskördar i Spanien. Det går bara inte vilket varje sunt tänkande människa borde förstå.


Ta bara detta med att komma överens om roamingavgifter för mobiltelefoni inom EU, det tog 22 år att komma överens om att du inte skall få en extra avgift varje gång du ringer utanför tex. Sverige, jag upprepar tjugotvå år
Att komma överens om att det bara skall finnas en laddare med samma spänning och kontakt till alla elapparater som mobiler, tandborstar, mm. borde ju vara välkommet inte minst för miljön. Vem har inte en låda full med adapters och sladdar som aldrig passar. Man började med detta för 8 år sedan men det finns inte ens ett förslag framme än, kanske om 20 år?


Vi lever i en snabb och föränderlig värld, då krävs det också korta och snabba beslutsvägar, EU arbetssätt gör det omöjligt att fatta snabba beslut om ens omöjligt. Därför är det viktigt att fler länder lämnar EU för att de skall förstå att kolossen EU måste reformeras kraftigt om den överhuvudtaget skall finnas kvar. 
I annat fall kommer de bara att peta lite i populistiska frågor för att tillfälligt tillfredsställa folket. Tror någon på allvar att en EU politiker, Spindoctor, Lobbyist m.fl. slutar sitt välavlönade jobb utan strid? Knappast.

(placeholder)