SwexitLogo

Hur tänker en Miljöpartist?

2016-04-24 13:56
Kommunalråd bär slöja för att visa solidaritet

Just nu sprider sig Hijabuppropet.

En av dem som följer strömmen är Malin Hagerström kommunalråd för Miljöpartiet i Nyköping. För att stödja utsatta muslimska kvinnor bär hon under måndagen slöja på jobbet. Under måndagen valde bland andra även vänsterpartisten Lotten Båvik i Nyköping att bära slöja.


Att människor som Gudrun Schyman, Åsa Romson, Veronica Palm och Malin Hagerström gör billiga politiska poäng på en sådan pinsam historia som hijab-upproret kanske inte förvånar.


Det som förvånar är att de ger sitt stöd åt ett klädesplagg som påtvingas av män. Är detta ett stöd för feminismen?


Nu får de politiskt korrekta kvinnorna mothugg av mindre politisk korrekta kvinnor, bl.a. från kvinnor som upplevt förtrycket under slöjan.


Bitte Assarmo, chefredaktör för Liv & Rätt, skriver i GP att detta hijab-upprop är ett skrämmande hån mot de miljontals kvinnor som kämpar för sin rätt att ta av sig slöjan. Assarmo menar att ett politiskt korrekt Sverige anammar en sed som är skapad av män i religionens tecken och att uppropet är ett sätt för muslimer att normalisera hijaben.

Källa: GP


I Sveriges Radio intervjuas dokumentärfilmaren Nahid Persson Sarvestani, själv född i Iran och nyligen aktuell i SVT med den prisbelönta dokumentären ”Prostitution bakom slöjan”. Sarvestani som själv upplevt förtrycket bakom slöjan säger i intervjun att hon ”blir förbannad när svenska kvinnor sätter på sig en slöja för att sympatisera med muslimska kvinnor”. På frågan om kvinnor som bär slöja av fri vilja inte ska få göra det, svarar Sarvestani med en fråga: ”Vill de verkligen det eller är det männen som tvingar dem”?

Källa: SR


Länk till artikeln

(placeholder)